Je gouden sieraden verkopen tegen de beste prijs

goud en geldVeel mensen zullen wel weten dat goud een goede investering is. De prijs van goud is de laatste 50 jaar alleen maar hoger geworden. Als je dus enkele tientallen jaren geleden een hoeveelheid van het edelmetaal had ingekocht dan was hetzelfde gewicht nu vele malen meer waard.

Er zijn ook genoeg mensen die dit hebben gedaan. De gemiddelde Nederlander koopt geen goudstaven in om deze later weer tegen een hogere prijs te verkopen. Wat we echter wel vaak hebben is gouden sieraden. Ook deze zijn door de jaren heen in prijs gestegen. Misschien is nu dan ook een goed moment om je gouden sieraden tegen de beste prijs te verkopen.

Gouden kettingen, armbanden en ringen verkopen

Het zou zomaar kunnen dat je in huis nog wat oude sieraden hebt liggen die je eigenlijk nooit meer omdoet. Soms hebben de sieraden een emotionele waarde omdat ze van overleden familieleden zijn geweest.

In dat geval wil je hier natuurlijk geen afstand van doen. Wanneer er echter geen emotionele waarde is dan is het eigenlijk zonde om de sieraden ergens in een doosje in de kast te laten liggen.

Je kan deze namelijk verkopen en er contant geld voor krijgen. Gouden kettingen, armbanden en ringen verkopen is niet moeilijk. Iedere juwelier zal ze graag van je overnemen. Voordat je dat doet, controleer altijd wel even de geldende goudprijs. Een goede website daarvoor is: https://www.degoudwaag.nl/goudprijs-per-gram/

Zij controleren dan hoeveel karaat het sieraad is en hoeveel gewicht aan goud erin verwerkt is. Op basis daarvan zal je een prijs gequoteerd krijgen. Dit is echter niet altijd de beste prijs.

De beste goudprijs voor je sieraden

goud sieradenIedere willekeurige juwelier koopt ook gouden sieraden in. Zij kunnen deze namelijk omsmelten en het goud verder verkopen of hier nieuwe sieraden van maken. Er zit echter wel verschil in de prijs die je krijgt aangeboden. Sommige opkopers willen graag een zo groot mogelijk percentage winst voor zichzelf behouden.

In de meeste gevallen kan je de beste prijs krijgen bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen van goud. Zij doen eigenlijk niks anders dan sieraden en andere dingen van goud opkopen. Daardoor kunnen zij vaak de beste prijs voor je gouden sieraden aanbieden.