Rimpels verminderen met facelift operatie

faceliftDe facelift, zo’n ingreep die best wel bekend is bij veel mensen. Vooral populair bij de wat oudere doelgroep die te maken hebben met rimpels in het gezicht. Natuurlijk zijn er voordat een facelift overwogen wordt ook veel andere dingen die mensen doen om de rimpels in het gezicht te verminderen. Loop maar eens een gemiddelde drogisterij in en je zult zien dat er diverse smeerseltjes en crèmes zijn die zich richten op het verminderen van rimpels. Dit geeft wel aan dat er dus een grote groep is die de rimpels wil verminderen.

Nu is een cosmetische operatie natuurlijk niet iets dat je zo eventjes doet. Daar gaat vaak een tijd van overwegen en onderzoek aan vooraf. Wat er bij de operatie in feite gedaan wordt, is dat de huid strakker getrokken wordt en vervolgens vast wordt gezet. Dit gebeurd door een plastisch chirurg. Zo is het laten doen van een facelift gericht op het strakker trekken van het gezicht. Een andere operatie die ook wel de mini facelift of de ooglidcorrectie heet, is een vorm van een facelift welke zich voornamelijk richt rond de ogen. Wanneer iemand een wat vermoeide blik krijgt en de oogleden wat zijn gaan hangen kan ook daar iets aan gedaan worden met een cosmetische ingreep. Deze laatste ingreep is iets minder drastisch dan een facelift.

Natuurlijk zijn operaties niet zonder risico. Ook niet wanneer dit een cosmetische operatie betreft. In een kliniek waar de artsen werken wordt informatie over deze risico’s verstrekt. Het is belangrijk om dit vooraf goed te realiseren en te laten informeren. De ingrepen in de cosmetische chirurgie hebben vaak geen medische achtergrond. Meestal gaat het dus om het aanpassen van het uiterlijk. Om deze reden is het vaak een operatie die zelf betaald dient te worden, er is dus geen vergoeding van de zorgverzekeraar voor.